Οι
λόγοι που το κακής ποιότητας χύμα κρασί καλά κρατεί σε πολλά
εστιατόρια και σπίτια είναι ότι δυστυχώς υπάρχουν άνθρωποι που
ωφελούνται από αυτό κυρίως οικονομικά. Πρώτοι έρχονται οι
παραγωγοί, οι οποίοι απαλάσσονται από το δεύτερης ποιότητας κρασί
που παράγεται και τους περισσεύει. Επόμενοι είναι οι ερασιτέχνες
παραγωγοί οι οποίοι παράγουν πολλές φορές κακής
ποιότητας κρασί λόγω έλλειψης τεχνογνωσίας και παιδείας και
διοχετεύουν το χωρίς ταυτότητα κρασί τους στην αγορά σε εξαιρετικά
χαμηλές τιμές. Ακολουθούν τα μέσα μαζικής εστίασης που αγοράζουν
πολύ φθηνό χύμα κρασί και το πωλούν σε 5πλάσια τιμή καθώς δεν
υπάρχει κανένα μέτρο και έλεγχος. Τέλος, υπάρχουν καταναλωτές
απαίδευτοι, οι οποίοι δεν μπορούν να διακρίνουν το κακής ποιότητας
κρασί με αποτέλεσμα εφόσον το έχουν συνηθίσει, να το θεωρούν και
καλής ποιότητας (Γκόλφω Στεργιάκη: Φεβρουάριος 2008).
Καλύτερο το εμφιαλωμένο και κακό το χύμα; Μήπως τα πρέμνα κρεμούν μπουκάλια και όχι τσαμπιά φρούτου;
ΑπάντησηΔιαγραφή